Báránysaláta: intolerancia és allergia

A báránysaláta a loncfélék (Caprifoliaceae) családjába és a valerian alcsaládba (Valerianoideae) tartozik. A nemzetség 80 fajt tartalmaz Észak -Amerikában, Észak -Afrikában és Eurázsiában. A közönséges báránysaláta a legismertebb faj, amely a mi szélességi körünkön az asztalra vonatkozó szabvány. Ezt kell tudni a báránysalátáról A báránysaláta… Tovább

Cikória: intolerancia és allergia

Valószínűleg egy 1870 -es tiszta véletlenségnek köszönhető, hogy manapság, különösen a téli hónapokban, ízletes salátafajtát adhatunk változatos étlapunkhoz. Cikória - sokan kedvelik fanyar, enyhén kesernyés íze miatt, és értékelik pozitív egészségre gyakorolt ​​hatását. Erről tudnod kell… Tovább

Ementáli sajt: intolerancia és allergia

Az eredeti Emmentaler Svájcból származik az Emmentalból. A sajt hatalmas kerekekben készül. Manapság minden szupermarketben kínálják, azonban gyakran csak az igazi Emmentaler „másolatai”, mert az Emmentaler sajt kifejezést soha nem védték. Az igazi, eredeti svájci Emmentaler általában csak egy speciális sajtboltban kapható. … Tovább

Sajt: intolerancia és allergia

A sajt tejtermék, amely a tej fehérje részéből, a kazeinből készül. A sajtkészítés az egyik legrégebbi tejmegőrzési módszer. A sajtról a sajt egy tejtermék, amely a tej fehérje részéből, a kazeinből készül. A sajtkészítés az egyik legrégebbi tejmegőrzési módszer. … Tovább