Vízi jég: alacsony kalóriatartalmú frissítő?

Ahogy a neve is sugallja, a vízjég főleg az emberi test fő összetevőjéből áll: a vízből. Ezen kívül vannak olyan összetevők, mint a cukor, színezékek és aromák. A magas víztartalom miatt a vízjég alig tartalmaz kalóriát. Különösen a forró nyári napokon a vízi jég népszerű frissítő. Ha azonban… Tovább

Csírák: Egészség az ablakpárkányról

A gyorsan csírázó csíra lencse, lucerna, mung bab és társai egészségesek és finomak. Különösen télen, amikor a mezőn, a kertben vagy az erkélyen nem sok aratni való, érdemes csírát termeszteni. Hogyan készíthet magának csírát könnyen, és milyen egészséges összetevőket tartalmaz? Tovább

Kalóriák: Funkció és betegségek

A kalória az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használt mértékegység. Ezt az energiát az emberi test átalakítja. A túlzott vagy elégtelen kalóriabevitel súlyos testi betegségekhez és betegségekhez vezethet. Mik a kalóriák? A fejlett országokban a túlzott kalóriabevitel betegség következményei gyakoribbak. Továbbá … Tovább

10 tipp a gondtalan fagylaltozáshoz

Annak ellenére, hogy a fagylalt nem feltétlenül egészséges, semmi sem akadályoz meg abban, hogy hébe -hóba belekóstoljon a finom hűsítő finomságba. Kövesse ezeket a tippeket. 10 tipp a gondtalan fagylaltélvezethez Ne falatozzon fagylaltot az oldalán, hanem tudatosan tervezze meg desszertként. Különben felesleges… Tovább

Édesítőszerek: kalóriamentes alternatíva

Az édes preferencia veleszületett számunkra, embereknek, és nem szeretjük feladni ezt az ízélményt. Azonban a gyümölcstorták, desszertek stb. Fő hátránya, hogy nagyon magas kalóriatartalmúak. Az édesítőszerek alternatív édesítőszerként használhatók: aceszulfám, aszpartám, ciklamát, neohesperidin DC, szacharin és taumatin. Előnyök… Tovább

Új-zélandi spenót: intolerancia és allergia

Korábban, amikor a spenót nem volt kész főzni a szupermarketek polcain, az új -zélandi spenótot nagyra értékelték az igazi spenót helyettesítőjeként. Ez azért van, mert az igazi spenótól eltérően nem csavarja fel a meleg hőmérsékletet, és ehető leveleket biztosít nyár elejétől őszig. Íme, mit érdemes tudni az új -zélandi spenótról… Tovább

Mit kell tudni a habzóborról

A pezsgő népszerű ital, különösen ünnepi alkalmakkor. Az „Extra Brut” -tól a „Doux” -ig a pezsgő különböző ízekben, különböző cukortartalommal érkezik. Tájékoztatjuk Önt a pezsgő kalória- és alkoholtartalmáról, valamint tippeket adunk az eltarthatóságról és a tárolásról. Tudjon meg mindent, amit a pezsgőről tudni kell. … Tovább

Almalé, Apple Spritzer és társai

A németek tartják a gyümölcsivás világrekordját: mindegyikünk körülbelül 32 liter gyümölcslevet iszik meg évente. Az almalé a legnépszerűbb gyümölcslé italunk, éves fogyasztása körülbelül 7.6 liter. A tiszta almalé jó ízű és egészséges - de kevésbé alkalmas szomjoltóként. … Tovább

Zsírégető étrend: legendák és igazságok

Egyszerűen folytassa, mint korábban, és mégis lefogy? Ezt ígérik az úgynevezett „zsírégetők”, amelyek állítólag diéta vagy sportprogram nélkül megolvasztják a zsírpárnákat. A zsírégetők nagy sikert aratnak a diétás piacon. Ők és más fogyókúrás termékek évente milliárdos forgalmat generálnak világszerte. Létezik már,… Tovább

Zsír: Funkció és betegségek

A zsír az ételeink egyik fő összetevője. Fontos energiaellátó, fokozza az ételek ízét, és szükséges a szervezet számára a bevitt vitaminok hasznosításához. Mi a kövér? De meg kell különböztetni a különböző zsírokat, nem minden zsír tesz jót a szervezetben. És mint a… Tovább

Diófélék: ízletes és tartalmas

A dió a főszezonban van a hideg évszakban. Amikor lassan csökken a friss hazai gyümölcsök és zöldségek választéka, a köztük lévő diós rágcsálnivaló tápláló, rágós mulatság. És néhány dió jó meglepetés. Hogy mi minden van a dióban, és hogy valójában milyen egészségesek a diók, megtudhatja… Tovább

Diófélék: Tippek a vásárláshoz és a tároláshoz

Mint minden élelmiszer esetében, a dió is veszélyben van. Például avasodhatnak, vagy penészgombát fejleszthetnek ki. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg veled, íme nyolc hasznos tipp, hogy mire kell figyelni a dió vásárlásakor és tárolásakor. Ha azonban egy dió elromlik, ne szívja le. Elkényeztetett … Tovább